Svenska kommuner mot väpnat våld

Digitalt magasin med inspiration och framgångar

Den 3-4 november går Mot väpnat våld i Sverige av stapeln: en helt unik konferens med kompetens och inspiration från Sverige och andra länder. Aldrig tidigare har så mycket kunskap varit samlad på en och samma plats, och vi vill sprida den vidare!

Därför skapar vi ett digitalt magasin som ska spridas under hösten till landets kommuner och myndigheter, civilsamhället och andra som arbetar mot väpnat våld. 20-talet kommuner får möjligheten att synas som några av de goda förebilderna i magasinet. Kanske är din kommun en av dem?

Såhär kan ni medverka:

1. Ni hör av er till oss och säger att ni vill vara med i det digitala magasinet

2. Vi tar tillsammans fram underlag som bäst beskriver det ni vill lyfta fram, t.ex: hur ni jobbar mot skjutvapenvåld och gängkriminalitet, vilka aktörer som arbetar tillsammans (föreningar, civilsamhälle, kommun m.fl.), vad resultaten är och hur initiativet skulle kunna implementeras i andra kommuner.

3. Material kan vara text, bild, video och liknande – kanske sådant som ni redan har framtaget och enkelt kan återanvända här!

 4. Vi på Piku layoutar och färdigställer magasinet där varje kommun får sin sida, och er kontaktperson godkänner det slutliga utkastet innan det sprids. 

Som tack för att ni vill vara med i det digitala magasinet ordnar vi självklart ett extra förmånligt pris på era konferensbiljetter! 

Digitalt magasin
Klicka här för att läsa inbjudan

Vill ni vara med?

Vi ser gärna att din kommun eller ditt projekt är med i magasinet! Mejla Ingrid så tar vi det därifrån. 

Fler inlägg

Omslag till rapporten Women in violent extremism in sweden

Kvinnor i våldsbejakande extremism

Våldsbejakande extremism är inte så fullkomligt mansdominerat som man kan tro, enligt en ny rapport från Nordiska Ministerrådet. Rapporten beskriver hur kvinnor i olika extremistiska läger i Sverige kan ha en mer aktiv roll i brottsliga aktiviteter än vad man tidigare har antagit.

Läs mer »
Yi-Wen Chen

Intervju med Yi-Wen Chen

Yi-Wen Chen, projektledare för konferensen, har ett unikt perspektiv på skjutvapenvåldet. Är Sverige verkligen så bra på social säkerhet och multikulturalitet som vi vill tro? Inte om du frågar Yi-Wen – och det vill hon förändra.

Läs mer »