
Vinnarna av studenttävlingen
Inför Mot väpnat våld i Sverige utlyste vi en tävling för studenter som hade idéer på hur vi kan stoppa skjutvapenvåldet. Här kan du möta studenterna bakom de 3 vinnande bidragen!
On this page we share our own articles as well as interesting news, articles, movies, podcasts and other media about firearm-related violence. Please note that a majority of the posts and media are in swedish.
Inför Mot väpnat våld i Sverige utlyste vi en tävling för studenter som hade idéer på hur vi kan stoppa skjutvapenvåldet. Här kan du möta studenterna bakom de 3 vinnande bidragen!
Yi-Wen Chen, projektledare för konferensen, har ett unikt perspektiv på skjutvapenvåldet. Är Sverige verkligen så bra på social säkerhet och multikulturalitet som vi vill tro? Inte om du frågar Yi-Wen – och det vill hon förändra.
Paulina Brandberg är åklagare och deltar som talare och open-space-ledare på konferensen. Läs hennes tankar om skjutvapenvåld och rekrytering till kriminella gäng!
Ardavan Khoshnood har en imponerande resumé som bl.a. docent i akutsjukvård och kriminolog. Den 3 november intar han scenen på Mot väpnat våld i Sverige som en av våra talare. Nu när det närmar sig hörde vi av oss med några frågor om hans syn på skjutningarna!
I veckan fick vi äran att gästa Samtidspodden och berätta om konferensen Mot väpnat våld i Sverige! Ungefär 15 minuter in kan du lyssna på Ingrid som berättar om bakgrunden till att vi arrangerar konferensen och hur hon ser på sitt samhällsansvar som företagare.
En bra konferens måste också ha en skicklig moderator, och vårt val har fallit på Anders Mildner från Altitude Meetings. Vi hörde av oss till honom med några frågor om konferensen och Sveriges problem med skjutvapenvåld.
Polisen publicerade nyligen färsk statistik över antalet skjutningar år 2021 t.om. den 15 september. Är våldet på väg att förvärras eller minska?
I samband med konferensen skapar vi ett digitalt magasin som ska spridas till landets kommuner och myndigheter, civilsamhället och andra som arbetar mot väpnat våld. 20-talet kommuner får möjligheten att synas som några av de goda förebilderna i magasinet. Kanske är din kommun en av dem?
Taiwan räknas som världens näst säkraste land och har mycket låga nivåer av brottslighet. Vad beror detta på, och kan Sverige lära något av Taiwan? För att få svar på detta besökte vi Taipei Mission in Sweden för ett samtal med ambassadör Vincent Chin-Hsiang Yao.
Parlamentarikerforum För Lätta Vapen-Frågor (PFSALW) är unik som den enda internationella partiöverskridande organisationen för parlamentariker med specifikt fokus på att förebygga och minska våld kopplat till små och lätta vapen.
Vi är mycket glada över att Brottsofferjouren (Boj) har valt att bli partner till Mot väpnat våld i Sverige, så vi tog kontakt med förbundsordförande Sven-Erik Alhem för att ställa några frågor.
Kan modiga samtal, internationella perspektiv och praktiska lösningar stoppa skjutvapenvåldet? Det är huvudfrågan för den kommande konferensen Mot väpnat våld i Sverige, i november 2021.
En rapport från polisregion Stockholm visar på betydelsen av att beslagta skjutvapen innan de används i fler skjutningar och vapenvåldsincidenter.
Våldsbejakande extremism är inte så fullkomligt mansdominerat som man kan tro, enligt en ny rapport från Nordiska Ministerrådet. Rapporten beskriver hur kvinnor i olika extremistiska läger i Sverige kan ha en mer aktiv roll i brottsliga aktiviteter än vad man tidigare har antagit.
Hur hänger machokultur och hypermaskulinitet ihop med våld och gängkriminalitet? Fördjupa dig inför konferensen med vårt poddtips!
Malmö Tigers Wrestling Team i Rosengård är ett initiativ att inspireras av, och det märks i media som har börjat uppmärksamma dess arbete för inkludering och social gemenskap. 2021 ser lovande ut för klubben!
Amir Rostami som är en av konferensens talare deltog nyligen i Veckans Brott på SVT. Hör hans tankar om gängkriminalitet, vårby och rapartister.
Vapenvåldet är ett hinder för hållbar utveckling runt om i världen med stora mänskliga, sociala och ekonomiska kostnader. I Sverige blir det allt vanligare, trots att vi är ett av de mest demokratiska länderna i världen och har stränga vapenlagar.
Against firearm-related violence 3-4th of November 2021 was a BraveTalk conference arranged by Swedish educational company Piku. Read more here.