Intervju med Anders Mildner

Möt konferensmoderatorn Anders Mildner!

En bra konferens måste också ha en skicklig moderator, och vårt val har fallit på Anders Mildner från Altitude Meetings. Vi hörde av oss till honom med några snabba frågor!

Hej Anders! Vi som anordnar konferensen vet ju vem du är, men vill du presentera dig för alla deltagare som inte har träffat dig ännu?
– Jag arbetar på Altitude Meetings som är ett mötesbolag och en samhällsaktör med bas i Malmö och Lund. Vi sysslar framförallt med demokrati- och klimatfrågor. På dagarna jobbar jag med allt från att komma på innehåll och koncept till olika möten, till att föreläsa, podda, hålla i workshops, moderera och kommunicera vad vi gör. Just nu skriver jag till exempel en bok om alla sorters möten och hur man gör dem bra. Jag har en bakgrund som journalist och författare.

Anders Mildner
Anders Mildner är moderator på Mot väpnat våld i Sverige den 3-4 november.

Varför deltar du på konferensen och vad ser du mest fram emot?
– Konferensen tar upp en oerhört viktig samhällsfråga. Det ska bli väldigt intressant att lyssna på alla talarna och att diskutera ämnet tillsammans med dem.

Anders Mildner

"Personligen är jag väldigt nyfiken på de internationella lärdomarna, som jag inte tycker att vi hör så mycket om i den svenska debatten"

Sverige har ju ett allvarligt problem med gängvåld och skjutningar. Vilken typ av åtgärder skulle du vilja se från svenska politiker och beslutsfattare?
– Jag har inga svar själv. Det finns många, till exempel talarna på konferensen, som har oerhört bra insikter och stor förståelse för den här problematiken. Men jag tror på fördjupad debatt, baserad på kunskap och fakta. Risken, särskilt under en valrörelse och med ett rätt uppskruvat samtalsklimat både i traditionella medier och i sociala medier, är att vi får en förenklad och populistisk debatt. Så något jag gärna hade sett framåt är att politiker och beslutsfattare undviker att hemfalla åt förenklade budskap och lösningar för att uppnå mediemässiga framgångar. Jag tror att vi behöver våga se komplexiteten i den här typen av frågor.

Anders Mildner

"Risken, särskilt under en valrörelse och med ett rätt uppskruvat samtalsklimat både i traditionella medier och i sociala medier, är att vi får en förenklad och populistisk debatt. [...] Jag tror att vi behöver våga se komplexiteten i den här typen av frågor."

Vi tackar Anders för att han tog sig tid! Du som är nyfiken kan surfa in på Altitude Meetings hemsida, där du kan läsa mer om vad Anders och hans kollegor jobbar med. 

Anders är delägare i mötesbolaget och samhällsaktören Altitude Meetings som har bas i Lund och Malmö. 

Fler inlägg

Ardavan Khoshnood

Intervju med Ardavan Khoshnood

Ardavan Khoshnood har en imponerande resumé som bl.a. docent i akutsjukvård och kriminolog. Den 3 november intar han scenen på Mot väpnat våld i Sverige som en av våra talare. Nu när det närmar sig hörde vi av oss med några frågor om hans syn på skjutningarna!

Läs mer »