Mot väpnat våld
i Sverige

Konferensen med många perspektiv

BraveTalk by Piku
Vi ses om:
dagar
timmar
minuter
sekunder

Skjutvapenvåld är ett allvarligt problem som dödar 40-50 människor varje år i Sverige och fortsätter att öka trots att det minskar i andra länder, enligt en ny rapport från Brottsförebyggande rådet. Vad kan vi i Sverige lära av USA, Storbritannien, Finland, Danmark, Taiwan, Serbien och länder i Centralamerika? Konferensen Mot väpnat våld i Sverige inspirerar politiker, beslutsfattare, tjänstepersoner och civilsamhälle att ta till handling mot skjutvapenvåldet.

Mot väpnat våld i Sverige presenterar svensk och internationell forskning samt metoder, erfarenheter och goda exempel från både Sverige och en rad andra länder runt om i världen. Vi diskuterar vilka strategier man har valt i olika länder för arbetet mot skjutvapenvåld, hur framgångsrika de har varit och hur de skulle fungera i Sveriges kommuner. Välkommen till två spännande och fullspäckade dagar – vi ses i november!

Vad är Mot Väpnat våld i Sverige?

I denna film får du träffa vår projektledare och höra några av våra fantastiska talare berätta om sig själva och vad de ser fram emot allra mest. 

Möt lokala initiativ mot väpnat våld

Vi besöker tre organisationer i Malmö som arbetar mot utanförskap och kriminalitet och deltar i vår break out session den 4 november – läs mer i programmet.

Fördjupning

Vi tipsar om våra egna artiklar samt nyheter, poddar, filmer och övrigt media som fördjupar vår förståelse av väpnat våld. 

Bortom politisk prestige

Vi vill se bortom politisk prestige och prioriterar istället fakta, forskning, samarbete och problemlösning.

Brett talarspektrum

Du får träffa talare från många platser och intresseområden, allt från politiker och tjänstepersoner till poliser, civilsamhällesaktörer och forskare.

Dialog, inte monolog

Mot väpnat våld möjliggör möten och samtal genom inspirerande föreläsningar, interaktiva pass och gott om tid för spontana kontakter mellan deltagare, talare och utställare/partners.

För problemlösning

Konferensen är till för att vi tillsammans ska hitta proaktiva lösningar som gynnar alla och kan bli verklighet på din hemmaplan.

Kontaktformulär

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i detta formulär så återkommer vi till dig om din fundering. 

Du kan också höra av dig till oss!

För allmänna frågor om konferensen, kontakta:
Yi-Wen Chen, projektledare
yi-wen.chen@piku.se

För frågor om partnerskap eller utställningsplats, kontakta:
Ingrid Haraldsson, VD för Piku
ingrid.haraldsson@piku.se
+46 733 53 00 94