Mot väpnat våld
i Sverige

Konferensen med många perspektiv

dagar
timmar
minuter
sekunder

Väpnat våld är ett globalt problem som förstör tusentals liv varje år och Sverige måste möta denna utmaning precis som alla andra. Men ingen kan stoppa våldet ensam, och därför måste vi tillsammans söka efter modiga och proaktiva lösningar som gynnar alla.

Med konferensen Mot väpnat våld i Sverige vill vi inspirera politiker och tjänstepersoner att ta ansvar för det som är viktigt, och samtidigt ge ny energi till alla som kämpar för att förbättra och stärka vårt samhälle. Vi ses där!

Lokala initiativ mot väpnat våld

Se filmen där vi besöker tre organisationer i Malmö som arbetar mot utanförskap och kriminalitet:  Boost by FC Rosengård, Möllans Basement och Malmö Tigers Wrestling Team. Alla tre deltar i vår break out session den 4 november – läs mer i programmet.

Fördjupning

Vi tipsar om våra egna artiklar samt nyheter, poddar, filmer och övrigt media som fördjupar vår förståelse av väpnat våld. 

Omslag till rapporten Women in violent extremism in sweden

Kvinnor i våldsbejakande extremism

Våldsbejakande extremism är inte så fullkomligt mansdominerat som man kan tro, enligt en ny rapport från Nordiska Ministerrådet. Rapporten beskriver hur kvinnor i olika extremistiska läger i Sverige kan ha en mer aktiv roll i brottsliga aktiviteter än vad man tidigare har antagit.

Läs mer »
Sigrun Sigurdsson, ordförande för Malmö Tigers Wrestling Team

Malmö Tigers skapar rubriker

Malmö Tigers Wrestling Team i Rosengård är ett initiativ att inspireras av, och det märks i media som har börjat uppmärksamma dess arbete för inkludering och social gemenskap. 2021 ser lovande ut för klubben!

Läs mer »

Bortom politisk prestige

Vi vill se bortom politisk prestige och prioriterar istället fakta, forskning, samarbete och problemlösning.

Brett talarspektrum

Du får träffa talare från många platser och intresseområden, allt från politiker och tjänstepersoner till poliser, civilsamhällesaktörer och forskare.

Dialog, inte monolog

Mot väpnat våld möjliggör möten och samtal genom inspirerande föreläsningar, interaktiva pass och gott om tid för spontana kontakter mellan deltagare, talare och utställare/partners.

För problemlösning

Konferensen är till för att vi tillsammans ska hitta proaktiva lösningar som gynnar alla och kan bli verklighet på din hemmaplan.

Kontaktformulär

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i detta formulär så återkommer vi till dig om din fundering. 

Du kan också höra av dig till oss!

För allmänna frågor om konferensen, kontakta:
Yi-Wen Chen, projektledare
yi-wen.chen@piku.se

För frågor om partnerskap eller utställningsplats, kontakta:
Ingrid Haraldsson, VD för Piku
ingrid.haraldsson@piku.se
+46 733 53 00 94