Fördjupning

På denna sida hittar du våra egna blogginlägg om konferensen samt intressanta nyheter, artiklar, filmer och poddar som rör väpnat våld: allt som kan fördjupa vår förståelse och kunskap av problemet.

Sigrun Sigurdsson, ordförande för Malmö Tigers Wrestling Team

Malmö Tigers skapar rubriker

Malmö Tigers Wrestling Team i Rosengård är ett initiativ att inspireras av, och det märks i media som har börjat uppmärksamma dess arbete för inkludering och social gemenskap. 2021 ser lovande ut för klubben!

Läs mer »

Vad är väpnat våld?

Vapenvåldet är ett hinder för hållbar utveckling runt om i världen med stora mänskliga, sociala och ekonomiska kostnader. I Sverige blir det allt vanligare, trots att vi är ett av de mest demokratiska länderna i världen och har stränga vapenlagar.

Läs mer »

Kontakt

“Mot Väpnat Våld i Sverige” arrangeras av utbildningsföretaget Piku som en del av konferenskonceptet BraveTalk.

Yi-Wen Chen

Yi-Wen Chen är projektledare för konferensen. Hon har en kandidatexamen i freds-och konfliktstudier från Malmö Universitet och brinner nu för att minska det skjutvapensrelaterade våldet i samhället. 2019 gjorde hon studiebesök i El Salvador, där hon studerade gängkriminalitet och vapenrelaterat våld. Det hon såg där är inte något vi vill se i Sverige, och därför har hon tagit initiativet till denna konferens.

För allmänna frågor om konferensen och programmet, kontakta: 

Yi-Wen Chen
yi-wen.chen@piku.se

För frågor om partnerskap eller utställningsplats, kontakta:

Ingrid Haraldsson
ingrid.haraldsson@piku.se
+46 733 53 00 94