Vi söker översättare

Översättare, se hit!

Den 3-4 november i Malmö är det dags för Mot väpnat våld i Sverige, den i särklass viktigaste konferensen i år med talare från både Sverige och andra länder.

Nu söker vi dig som är en studerande (eller examinerad) översättare och vill hjälpa oss att översätta de svenska presentationerna till engelska för våra internationella talare!

BraveTalk by Piku

Vi söker dig som är:

  • flytande i svenska och engelska på akademisk nivå
  • bekväm med att översätta tal i realtid
  • noga med att hitta rätt översättningar för fackspråk och termer
  • intresserad av konferensens ämne och vill hjälpa till att sprida svensk och internationell kompetens om hur man kan motarbeta skjutvapenvåld

Dina uppgifter

Konferensen har några talare som kommer från andra länder, bl.a. USA och Serbien och uppdraget är att översätta de svenska presentationerna till engelska för våra internationella talare. Dina uppgifter:

  • Översätta de svenska talarnas presentationer i realtid till engelska (du kommer kunna läsa in dig på innehållet i förväg)
  • Översätta de svenska talarnas powerpoints och presentationsmaterial till engelska (förbereds innan konferensen)

Sammanlagt är det 12 presentationer som du får översätta, samt några öppningsanföranden och sammanfattningar.

Som tack får du:

  • Gratisbiljett till hela konferensen, inklusive 3-rättersmiddag den 3 november (värde 5700 kr)
  • Certifikat som intygar din insats samt gåvor som tack (överlämnas på scen under middagen)

Ansök såhär

Vi söker 2 översättare till konferensen. Är du en av dem? Hör i så fall av dig till konferensens projektledare Yi-Wen Chen:
yi-wen.chen@piku.se
+46 760 50 44 26

Sista ansökningsdag är den 18 oktober.

Ansök såhär

Vi söker 2 översättare till konferensen. Är du en av dem? Hör i så fall av dig till konferensens projektledare Yi-Wen Chen:
yi-wen.chen@piku.se
+46 760 50 44 26

Sista ansökningsdag är den 18 oktober.

Fler inlägg

Sigrun Sigurdsson, ordförande för Malmö Tigers Wrestling Team

Malmö Tigers skapar rubriker

Malmö Tigers Wrestling Team i Rosengård är ett initiativ att inspireras av, och det märks i media som har börjat uppmärksamma dess arbete för inkludering och social gemenskap. 2021 ser lovande ut för klubben!

Läs mer »
Digitalt magasin

Digitalt magasin

I samband med konferensen skapar vi ett digitalt magasin som ska spridas till landets kommuner och myndigheter, civilsamhället och andra som arbetar mot väpnat våld. 20-talet kommuner får möjligheten att synas som några av de goda förebilderna i magasinet. Kanske är din kommun en av dem?

Läs mer »

Vad är väpnat våld?

Vapenvåldet är ett hinder för hållbar utveckling runt om i världen med stora mänskliga, sociala och ekonomiska kostnader. I Sverige blir det allt vanligare, trots att vi är ett av de mest demokratiska länderna i världen och har stränga vapenlagar.

Läs mer »