Vi gästar Samtidspodden!

I veckan fick vi äran att gästa Samtidspodden och berätta om konferensen Mot väpnat våld i Sverige.

Samtidspodden drivs av Yasemin Arhan och Anders Mildner, båda delägare av mötesbolaget och samhällsaktören Altitude Meetings i Malmö. I detta avsnitt fokuserar Anders och Yasemin på skjutningar och otrygghet i Sverige och Malmö. Hur är det egentligen idag? Hur otryggt känns det att bo i Malmö nu jämfört med på 80-talet?

Ungefär 15 minuter in kan du lyssna på Ingrid Haraldsson som är VD för Piku som arrangerar konferensen. Hon berättar om bakgrunden till att vi arrangerar konferensen och hur hon ser på sitt samhällsansvar som företagare. Lyssna via länken nedan!

Fler inlägg

Digitalt magasin

Digitalt magasin

I samband med konferensen skapar vi ett digitalt magasin som ska spridas till landets kommuner och myndigheter, civilsamhället och andra som arbetar mot väpnat våld. 20-talet kommuner får möjligheten att synas som några av de goda förebilderna i magasinet. Kanske är din kommun en av dem?

Läs mer »
Omslag till rapporten Women in violent extremism in sweden

Kvinnor i våldsbejakande extremism

Våldsbejakande extremism är inte så fullkomligt mansdominerat som man kan tro, enligt en ny rapport från Nordiska Ministerrådet. Rapporten beskriver hur kvinnor i olika extremistiska läger i Sverige kan ha en mer aktiv roll i brottsliga aktiviteter än vad man tidigare har antagit.

Läs mer »