Vi gästar Samtidspodden!

I veckan fick vi äran att gästa Samtidspodden och berätta om konferensen Mot väpnat våld i Sverige.

Samtidspodden drivs av Yasemin Arhan och Anders Mildner, båda delägare av mötesbolaget och samhällsaktören Altitude Meetings i Malmö. I detta avsnitt fokuserar Anders och Yasemin på skjutningar och otrygghet i Sverige och Malmö. Hur är det egentligen idag? Hur otryggt känns det att bo i Malmö nu jämfört med på 80-talet?

Ungefär 15 minuter in kan du lyssna på Ingrid Haraldsson som är VD för Piku som arrangerar konferensen. Hon berättar om bakgrunden till att vi arrangerar konferensen och hur hon ser på sitt samhällsansvar som företagare. Lyssna via länken nedan!

Fler inlägg

Omslag till rapporten Women in violent extremism in sweden

Kvinnor i våldsbejakande extremism

Våldsbejakande extremism är inte så fullkomligt mansdominerat som man kan tro, enligt en ny rapport från Nordiska Ministerrådet. Rapporten beskriver hur kvinnor i olika extremistiska läger i Sverige kan ha en mer aktiv roll i brottsliga aktiviteter än vad man tidigare har antagit.

Läs mer »
Ambassadör Yao

Intervju med Vincent Chin-Hsiang Yao

Taiwan räknas som världens näst säkraste land och har mycket låga nivåer av brottslighet. Vad beror detta på, och kan Sverige lära något av Taiwan? För att få svar på detta besökte vi Taipei Mission in Sweden för ett samtal med ambassadör Vincent Chin-Hsiang Yao.

Läs mer »
Digitalt magasin

Digitalt magasin

I samband med konferensen skapar vi ett digitalt magasin som ska spridas till landets kommuner och myndigheter, civilsamhället och andra som arbetar mot väpnat våld. 20-talet kommuner får möjligheten att synas som några av de goda förebilderna i magasinet. Kanske är din kommun en av dem?

Läs mer »

Kontaktformulär

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i detta formulär så återkommer vi till dig om din fundering. 

Du kan också höra av dig till oss!

För allmänna frågor om konferensen, kontakta:
Yi-Wen Chen, projektledare
yi-wen.chen@piku.se

För frågor om partnerskap eller utställningsplats, kontakta:
Ingrid Haraldsson, VD för Piku
ingrid.haraldsson@piku.se
+46 733 53 00 94