Vi gästar Samtidspodden!

I veckan fick vi äran att gästa Samtidspodden och berätta om konferensen Mot väpnat våld i Sverige.

Samtidspodden drivs av Yasemin Arhan och Anders Mildner, båda delägare av mötesbolaget och samhällsaktören Altitude Meetings i Malmö. I detta avsnitt fokuserar Anders och Yasemin på skjutningar och otrygghet i Sverige och Malmö. Hur är det egentligen idag? Hur otryggt känns det att bo i Malmö nu jämfört med på 80-talet?

Ungefär 15 minuter in kan du lyssna på Ingrid Haraldsson som är VD för Piku som arrangerar konferensen. Hon berättar om bakgrunden till att vi arrangerar konferensen och hur hon ser på sitt samhällsansvar som företagare. Lyssna via länken nedan!

Fler inlägg

Omslag till rapporten Women in violent extremism in sweden

Kvinnor i våldsbejakande extremism

Våldsbejakande extremism är inte så fullkomligt mansdominerat som man kan tro, enligt en ny rapport från Nordiska Ministerrådet. Rapporten beskriver hur kvinnor i olika extremistiska läger i Sverige kan ha en mer aktiv roll i brottsliga aktiviteter än vad man tidigare har antagit.

Läs mer »

Vad är väpnat våld?

Vapenvåldet är ett hinder för hållbar utveckling runt om i världen med stora mänskliga, sociala och ekonomiska kostnader. I Sverige blir det allt vanligare, trots att vi är ett av de mest demokratiska länderna i världen och har stränga vapenlagar.

Läs mer »
Mot väpnat våld i Sverige

Pressmeddelande 7 juni

Kan modiga samtal, internationella perspektiv och praktiska lösningar stoppa skjutvapenvåldet? Det är huvudfrågan för den kommande konferensen Mot väpnat våld i Sverige, i november 2021.

Läs mer »